Verzenden

Verwachte leverdatum

Nadat je de bestelling hebt geplaatst zullen we jij zo snel mogeglijk informeren over de verwachte levertijd van de complete bestelling. Het kan zijn dat bepaalde artikelen niet direct uit voorraad leverbaar zijn. Deze moeten dan besteld worden. Afhankelijk van het bestelmoment varieert de levertijd tussen 5 en 10 werkdagen.

Deelleveringen

Indien er één of meerdere artikelen van je bestelling direct uit voorraad leverbaar zijn en één of meerdere niet, dan zullen we een deellevering voorstellen. Hierbij worden de beschikbare artikelen vooruit geleverd en worden de niet-voorradige artikelen nageleverd zodra ze beschikbaar zijn. Is dat niet nodig cq. ontvangen we hierop geen reactie, dan leveren we de bestelling als alle bestelde artikelen en aantallen beschikbaar zijn.

Verzendkosten

  • Onder € 150,- exclusief BTW: € 10,- exclusief BTW
  • Boven € 150,- exclusief BTW: franco

Bovengenoemde grenswaarden en portokosten gelden voor afleveradressen binnen Nederland.

Bij je bestelling worden de verzendkosten automatisch verwerkt in het besteloverzicht.

Bezorging door DHL Parcel

Bijna alle bestellingen worden met DHL Parcel verzonden. Sendis biedt pakketten bij DHL aan op maandag t/m vrijdag. Bezorging vindt de volgende werkdag plaats. Bestellingen die op vrijdag worden verstuurd, worden op maandag bezorgd. Op Nederlandse feestdagen kunnen geen pakketten worden aangeboden.

Track & trace & tijdstip van bezorgen

Als uw bestelling door ons wordt verzonden ontvangt u daarvan een bevestiging per email. In deze email zit tevens een track & trace link waarmee u de status van de aflevering kunt volgen.

Bezorging met uw handtekening bij ontvangst

Wij vragen om een handtekening bij de ontvangst van het pakket. Zonder deze handtekening mag de koerier uw bestelling niet overhandigen en wordt deze retour Sendis gestuurd. Wanneer dat het geval is, zullen wij contact met u opnemen om nadere afspraken te maken over uw bestelling.

Bezorger gemist?

Als u niet thuis bent bij aflevering of ophaling, laat de DHL chauffeur een kaartje bij u achter met hierop een bezorgcode. Met behulp van de code kunt een alternatieve bezorgmogelijkheid kiezen. Onderneemt u geen actie, dan wordt uw pakket automatisch de volgende werkdag opnieuw aangeboden. Dit geldt zowel voor particuliere als zakelijke afleveradressen in Nederland en België.

Afhalen

Het is mogelijk om uw levering af te halen. Dit kunt u op de website aangeven. Bij voorkeur vernemen wij vooraf wanneer u komt ophalen. Laat ons dat a.u.b. weten. Dat kan telefonisch op 085-0670014 of per email naar customersupport@sendis.eu

Bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch bereikbaar op nummer 085-0670014 op de volgende tijden: ma - vr. 09.00 - 17.00 uur. U kunt ons natuurlijk ook mailen op customersupport@sendis.eu. Wij streven ernaar om binnen één werkdag een reactie te geven.